Dr. Manoo (oprichter van Yayasan Bhinekka Tunggal Ika (YBTI) in Medan) en zijn vrouw Nita hebben vier jaar geleden in Brastagi, een plaats op 3 uur rijden van Medan, een schooltje opgezet waar kinderen Engels kunnen leren. De school heeft nu 40 leerlingen van lagere en middelbare scholen die, verdeeld over drie middagen per week, Engelse lessen krijgen.

Stephan en zijn vaderEén van deze leerlingen is Stephanus (17), geboren met een gehoorbeperking. Hij kan slechts 10% horen. Hij is een intelligente jongen en wil graag naar school. Door zijn gehoorbeperking heeft hij momenteel een leerachterstand. Als 17-jarige zit hij in de klas tussen 14-15 jarige medeleerlingen.
Dr. Manoo heeft hem in het ziekenhuis laten onderzoeken en daar is men tot de conclusie gekomen dat een gehoorapparaat voor Stephan een oplossing zou zijn.

Stephan komt uit een boerengezin, waarvan de vader bij één van de vele groentenkwekers werkt. Het is geen vetpot en zijn gezin kan hij net onderhouden. Voorzitter Wil Tjoa van Stichting “Alle Beetjes Helpen” is momenteel in Medan en dr. Manoo heeft hem gevraagd of de stichting bereid is Stephan te helpen. De stichting heeft intussen de medische onderzoeksrapporten in haar bezit. Dr. Manoo heeft nog geen zicht op wat de kosten zijn, maar het vermoeden is dat het tussen €750 – €1.000 is. Een definitieve opgave wordt binnenkort naar de stichting opgestuurd.

Het is een eenmalig project en het stichtingsbestuur is van mening dat zij Stephan moet helpen. Het leven van deze jongen ziet er straks – met een gehoorapparaat – heel anders uit.